Kamerplanten

Zoek je nog een mooie bloeiende kamerplant voor in de vensterbank? Of ben je op zoek naar een grote kamerplant voor in die lege hoek in de woonkamer? Dan ben je bij Tuincentrum De Schouw op het juiste adres. Bij ons kun je op onze kamerplanten afdeling van alles vinden; grote kamerplanten, vetplanten, cactussen, bloeiende kamerplanten. Kom eens langs bij ons ons tuincentrum in Houten en ga op zoek naar jouw favoriete kamerplant.

Top 5 grote kamerplanten

Kamerplanten geven echt sfeer in jouw interieur. Tegenwoordig zijn kamerplanten ook weer helemaal hip! Vooral de grote, groene kamerplanten. Deze trend wordt ook wel Urban Jungle genoemd. Ook deze soorten kun je natuurlijk bij ons tuincentrum in Houten vinden. Wij hebben de populaire grote kamerplanten voor je op een rijtje gezet:

  • Palmlelie - Yucca elephantipes
  • Geldboom - Pachira aquatica

Bekijk in ons tuincentrum nóg meer prachtige, grote kamerplanten!

Kamerplanten kopen bij Tuincentrum De Schouw in Houten

Helemaal hip: luchtzuiverende kamerplanten

Tegenwoordig zijn luchtzuiverende planten helemaal in. Deze groep planten worden ook wel Air So Pure genoemd. Wat is er zo bijzonder aan deze planten? Ze hebben een luchtzuiverende werking. De planten zorgen voor een beter zuurstofgehalte van de lucht. Het blijkt dat sommige planten zelfs tot 80% van de schadelijke chemicaliën uit de lucht kunnen halen. Deze soort kamerplant is dan ook zeer geschikt voor in de slaapkamer of op kantoor. Klachten zoals concentratieproblemen, hoofdpijn en duizeligheid kunnen minder worden wanneer er luchtzuiverende planten in de ruimte staan. Wat zijn bekende luchtzuiverende planten?

  • Rubberplant - Ficus Elastica
  • Lady palm - Rhapis
  • Drakenbloedboom - Dracaena

Wil je meer weten over de luchtzuiverende kamerplanten? Kom langs bij ons tuincentrum in Houten. Onze medewerkers kunnen je alles vertellen over deze bijzondere planten!

Verzorging van kamerplanten

Wij willen natuurlijk dat je zo lang mogelijk plezier hebt van jouw kamerplanten. Daarom is het belangrijk om bijvoorbeeld goede potgrond te gebruiken in combinatie met plantenvoeding. Op deze manier geef je jouw planten extra voedingsstoffen die ervoor zorgen dat de kamerplanten optimaal groeien. Heeft jouw kamerplant toch last van een ziekte of een schimmel? Dan kun je altijd nog bestrijdingsmiddelen gebruiken. Vraag altijd eerst even aan onze medewerkers wat je tegen ziektes en schimmels kunt doen.

Kamerplanten kopen bij Tuincentrum De Schouw in Houten

Kamerplanten kopen in Houten, nabij Utrecht

Wil je dus ook graag kamerplanten voor in jouw huis en woon je in de buurt van Nieuwegein of Utrecht? Je bent bij Tuincentrum De Schouw in Houten dan op het goede adres. Kom gerust eens langs in ons mooie tuincentrum. Laat je verrassen en inspireren door onze kamerplanten afdeling. Maak er een compleet uitje van, want in ons tuincentrum vind je ook ons Tuincafé. Hier kun je genieten van een heerlijk kopje koffie met een lekker gebakje. Of wat dacht je van verse broodjes. Neem even pauze om vervolgens jouw route door ons tuincentrum weer te vervolgen. Bekijk de openingstijden van ons mooie tuincentrum en dan zien we je hopelijk snel!

Lees hier meer over groene kamerplanten!