Over ons

Op 27 maart 2018 was het zover.. de opening van onze nieuwe locatie aan de Korte Schaft in Houten. Wij zijn er trots op dat ons tuincentrum heel duurzaam is en bijna energie neutraal. Het gebouw heeft alle moderne voorzieningen die bij deze tijd horen. Kortom, ons tuincentrum is een uniek gebouw en zeker eens de moeite waard om te komen bekijken.

Tuincentrum De Schouw; een uniek gebouw

Energie wekken, dat doen we zelf! Er zijn namelijk 260 zonnepanelen geplaatst op het dak. Daarnaast is de ledverlichting helemaal in het daglicht gestuurd en de luchting-en scherminstallatie wordt volledig computer gestuurd. Wat ook uniek is, is dat de dakconstructie helemaal van hout is gemaakt. Dit geeft meteen die warme uitstraling, dat zie je vanbinnen ook gelijk. En dan nog wat te doen met het regenwater? Het regenwater van het dak wordt opgevangen en uiteraard hergebruikt om zo de planten in het tuincentrum water te geven. Daarnaast vangen wij het regenwater ook op het parkeerterrein om het zo weer gedoseerd terug te geven aan de bodem. Het regenwater wordt daar opgevangen door kratten die het geleidelijk weer in de grond laten zakken. We kunnen wel stellen dat we daarin zelfvoorzienend zijn. Omdat het nieuwe tuincentrum bijna energieneutraal is, hebben wij een certificaat voor de EPC norm gekregen. Dit certificaat wordt uitgereikt wanneer een gebouw onder de energieprestatienorm valt.

Over ons - Tuincentrum De Schouw in Houten

Wil je meer lezen over de opbouw van ons nieuwe tuincentrum? Tijdens de bouw hebben wij een soort dagboek bijgehouden met foto's. Bekijk hier alle informatie en foto's!